Skötselråd eyeliner

Eyeliner

Eyeliner passar för dig som vill förstärka dina ögon och gör även att ögonfransarna ser tätare ut. Det finns många sätt att variera eyelinern på beroende på önskemål.
Så går det till:
Vi börjar med att rita med smink hur eyelinern ska se ut. Därefter bedövar vi området med kräm. Efter första varvet lägger vi en bedövnings gel som går ner på djupet och verkar. Vanligtvis känns det inte speciellt mycket, men det kan vara lite obehagligt när det är så nära ögat. Det finns inte så mycket känselnerver vid ögat, men däremot mycket reflexer. Kunden blundar under hela behandlingen. Eyeliner håller normalt 3-6 år. Detta kan dock variera kraftigt beroende på ålder, hudtyp, färgval, ämnesomsättning mm.
Observera att du av hygienskäl inte kan ha ögonfransförlängning inför ditt besök. Däremot fungerar ögonfranspermanent (lash lift) och fransfärg jättebra att göra innan. Många bokar det i samband med sin tatuering eftersom man inte får ha mascara på en vecka efteråt.

De första 24h efter utförd behandling

Är det viktigt att du undviker läkemedel som har blodförtunnande effekt som tex acetylsalicylsyra samt alkohol och större mängder koffein.

De första 5 – 7 dagarna efter utförd behandling

Ska du rengöra tatueringen med ”Renat Vatten” (finns att köpa på Apoteket) med bomullspad, 5 ggr om dagen. Detta görs för att skorpan skall vara så ytlig som möjligt och på så sätt få med sig så lite pigment som möjligt när skorpan släpper.
Du ska även återfukta din tatuering med den vårdande salva du får med dig. De aktiva ämnena i krämen motverkar infektioner och blödningar, samt att den påskyndar läkningsprocessen. När tatueringen är torr, stryker du på kräm med en ren bomullstops. Låt inte huden bli för torr på det behandlade området. Smörj i så fall med krämen du får med.
Undvik all form av tvål, smink, andra kemikalier och krämer på det behandlade området.
Använd endast läkande salva.
Undvik att klia, pilla eller själv avlägsna skorporna
Om du sover på mage är det bra om du skyddar din eyeliner med gasbinda som du fäster med sår-tejp för att undvika att skava av skorporna i sömnen.
Undvik sol/solarium, klor, bastu och träning som innefattar mycket svettning.

De första 30 dagarna efter utförd behandling

Undvik bad i bassänger, bastu, solarium och solning av ansiktet. Om du vistas i sol är det mycket viktigt att du använder SPF50 på dina läppar.
Utför ingen grövre peeling av huden vid och runt det behandlade området.

Scroll to Top