Skötselråd läppar

Dagen innan:

Lägg på ett lager vaselin och låt ligga i 20 min. Stryk sedan bort det och skrubba läpparna med en läppskrubb eller tandborsten. Är du väldigt torr så gör även detta på morgonen samma dag samt håll läpparna återfuktade hela dagen med ett läppbalsam.

Behandlingsdagen:

En timme innan besöket kan du lägga på emla kräm. Det är en receptfri bedövning som finns att köpa på apoteket. Lägg ett tjockt lager (du ska bli helt vit), och lägg gärna plastfolie över. Låt det ligga på fram tills du kommer in till salongen. Det är bra om du äter rejält innan och köper måltidsersättningar i form av dryck som du kan dricka efteråt och samma dag.

Du kan inte utföra behandlingen om du har

– herpes (lider du av herpes men inte har sår vid tidpunkten för behandlingen, kontakta din läkare. Det finns läkemedel du kan inta i förebyggande syfte. Vid tatuering av läppar kan herpes bryta ut på en kund som har det)
– Mörka läppar (mörka eller blå/lila läppfärg kan inte tatueras då hyperpigmentering kan uppstå och läpparna blir missfärgade)
Vi tatuerar endast på läppen och aldrig utanför läpplinjen (på huden) då huden och läppen läker olika. Vi vill ha ett naturligt och fint läkt resultat.

De första 24h efter utförd behandling

Är det viktigt att du undviker läkemedel som har blodförtunnande effekt som tex acetylsalicylsyra samt alkohol och större mängder koffein. Blöt ej läpparna och använd sugrör när du dricker eller äter flytande. Ät ej stark mat.

De första 5 – 7 dagarna efter utförd behandling

Ska du rengöra tatueringen med ”Renat Vatten” (finns att köpa på Apoteket) med bomullspad, 5 ggr om dagen. Detta görs för att skorpan skall vara så ytlig som möjligt och på så sätt få med sig så lite pigment som möjligt när skorpan släpper.
Du ska även återfukta din tatuering med den vårdande salva du får med dig. De aktiva ämnena i krämen motverkar infektioner och blödningar, samt att den påskyndar läkningsprocessen. När tatueringen är torr, stryker du på kräm med en ren bomullstops. Låt inte huden bli för torr på det behandlade området. Smörj i så fall med krämen du får med.
Undvik all form av tvål, smink, andra kemikalier och krämer på det behandlade området. Använd endast läkande salva.
Undvik att klia, pilla eller själv avlägsna skorporna
Om du sover på mage är det bra om du skyddar dina läppar med gasbinda som du fäster med sår-tejp för att undvika att skava av skorporna i sömnen.
Undvik sol/solarium, klor, bastu och träning som innefattar mycket svettning.

De första 30 dagarna efter utförd behandling

Undvik bad i bassänger, bastu, solarium och solning av ansiktet. Om du vistas i sol är det mycket viktigt att du använder SPF50 på dina läppar.
Utför ingen grövre peeling av huden vid och runt det behandlade området.

Scroll to Top